Ontdek zeven geheimen om beter te kunnen denken

Ontdek zeven geheimen om beter te denken. Met deze 7 stappen geef jij je hersenen een echte oppepper.

Veel mensen zijn op zoek naar een manier om hun denkkracht een oppepper te geven. Als jij één van die mensen bent die beter wil kunnen denken, is je denkkracht boost misschien maar een paar stappen verwijderd.

Deze zeven stappen kunnen je helpen bij je zoektocht om je hersenen optimaal te laten werken.

Ontdek zeven geheimen om beter te kunnen denken

1. Doe regelmatig aan beweging

Doe eenvoudige oefeningen zoals een eenvoudige wandeling of joggen. Het is misschien niet zo intens als een volledige work-out, maar dat hoeft ook helemaal niet. Je hoeft alleen je lichaam fysiek fit en actief te houden.

Eenvoudige trainingen kunnen de afgifte van neurochemicaliën, bekend als endorfines, teweegbrengen. Deze chemicaliën zorgen ervoor dat we ons gelukkig voelen en door ons gelukkiger te voelen, kan een positiever effect op de hersenen worden waargenomen.

Ontdek zeven geheimen om beter te denken, bewegen zoals wandelen houd je hersenen gezond

2. Eet bewust voedsel voor je hersenen

Van bepaalde voedingsmiddelen is inmiddels voldoende onderzoek bekend die wijzen op een gunstige werking voor je hersenen. Behalve dat deze voedingsmiddelen goed zijn voor je hersenen, zijn ze veelal ook goed voor je algehele gezondheid en passen ze bij een gezonde levensstijl.

Lees ook Levensstijl en geheugenfunctie.

 

3. Gebruik je hersenen

Als je je lichaam wilt trainen, doe je dat door je spieren te gebruiken. Benader je hersenen op dezelfde manier. Gebruik je hersenspieren vaker – denk en leer. Je kunt lezen, met andere mensen praten of educatieve bordspelletjes spelen.

4. Spelletjes spelen

Een relatief simpel computerspel als Tetris zijn een prima activiteit voor je hersenen. Maar eigenlijk elke activiteit die ervoor kan zorgen dat je hersenen effectief blijven werken, kan een positief effect hebben. Let er wel op dat afwisseling voor je hersenen belangrijk is. Als je vaak hetzelfde doet, vormen je hersenen een patroon en worden ze lui.

Ontdek zeven geheimen om beter te denken, speel bijvoorbeeld Tetris

5. Geniet van een educatieve hobby

Kies een hobby die je aan het einde van de activiteit wat lessen zal geven. Dit zal niet zo’n moeilijke taak zijn, omdat we meestal iets leren van onze ervaringen. Zorg ervoor dat je dingen doet die niet eentonig zijn. Je hobby zou iets moeten zijn dat je zal helpen nieuwe dingen te leren elke keer dat je het uitvoert. Op deze manier kun je sommige delen van je hersenen gebruiken die voorheen ongebruikt bleven.

6. Gezonde slaap

Slapen is het moment waarop je lichaam zich herstelt en oplaadt. De meeste professionals zijn van mening dat je minimaal zes tot acht uur per dag moet slapen. Afgezien van deze uren, kan een powernap van tien minuten een echte opfrisser voor je hersenen zijn. Na deze verkwikkende slaapjes en dutjes, zult je je zeker energiek voelen om meer activiteiten voor de rest van de dag te ondernemen. Onthoud jezelf niet van de slaap. Voldoende slaap is essentieel voor gezonde hersenen.

7. Ontspan

Door de complexiteit van onze huidige samenleving zijn je hersenen net zo uitgeput als je lichaam. Daarom moet je de tijd nemen om te ontspannen en je geest te reinigen van de zorgen en spanningen die je gedachten zouden kunnen overweldigen. Misschien wil je spa’s of meditaties proberen om je geest een pauze te geven van al het gedoe. Na de ontspanning voel je dat je klaar bent om weer een complexe dag aan te gaan! Als je deze tips inbouwt in je leven, zul je de gezondheid en prestaties van je hersenen optimaal ondersteunen.

Lees ook Hoe jij je geheugen verbetert door de goede dingen te eten.

Je brein in optimale conditie
Volg de online cursus Je Brein in Optimale Conditie

 

10 keer de juiste voeding voor je hersenen, cover

 

Wil je ECHT weten wat voeding voor je hersenen kan doen? Vraag dan het boek De juiste voeding voor optimale hersengezondheid GRATIS aan.

 

Plaats een reactie