De complete gids voor de gezondheid van je hersenen

logo

De complete gids voor de gezondheid van je hersenen

Lees Optimaal Gezonde Hersenen als je je hersenen
gezond en je denkkracht op peil wilt houden.

Houd je brein in optimale conditie, complete pakket

Met een verslechterende gezondheid,
met name de gezondheid van de hersenen, introduceert dit boek je methoden om de conditie van je hersenen te maximaliseren. Je kunt dit doen door middel van voeding, gerichte training, lichaamsbeweging, meditatie en rust.

Hersengezondheid en prestaties

De hersenen spelen een cruciale rol op elk gebied van iemands leven, van leren, werken en spelen tot persoonlijkheid, aanleg en geheugen. Toch gaan wij eigenlijk soms behoorlijk gemakzuchtig met onze hersenen om. We gaan ervan uit dat ze het wel “doen”. 

Totdat er iets gebeurt en dan blijkt hoe belangrijk onze hersenen voor ons zijn. Had je maar beter voor ze gezorgd…

Goed voor onze hersenen zorgen is helemaal niet zo moeilijk. Toch is het verbazingwekkend hoe weinig mensen weten wat ze moeten doen als het gaat om de gezondheid van hun hersenen. Als het gaat om hun denkkracht, cognitieve vaardigheden en gezondheid van de hersenen te stimuleren.

De complete gids voor de gezondheid van je hersenen, review Ttista uit Utrecht

Dit boek heeft mijn leven verandert. Ik weet nu dat ik goed voor mijn hersenen moet zorgen.

Trista uit Utrecht

De complete gids voor de gezondheid van je hersenen, Milan uit Groningen

Nooit geweten dat mijn levensstijl zoveel invloed had op mijn hersen gezondheid.

Milan uit Groningen

De complete gids voor de gezondheid van je hersenen, review Michel uit Oegstgeest

Ik wil nog lang van mijn hersenen gebruik maken. Ik weet nu dat ik daar zelf bewust mee aan de slag moet.

Michel uit Oegstgeest

De complete gids voor de gezondheid van je hersenen

Je hersenen in optimale conditie krijgen en houden gaat verder dan een keer een wandelingetje maken en een handvol blauwe bessen eten. Wat we in elke levensfase doen, heeft invloed op onze hersenprestaties.

Het boek Optimale Gezonde Hersenen biedt informatie over de hersenen, hersengezondheid, prestaties en optimaal functioneren. Daarnaast leer je praktische manieren om hersengezond te bevorderen om letsel, ziekten en andere problemen met je hersen gezondheid te helpen voorkomen.

Optimaal gezonde hersenen

Het boek Optimaal Gezonde Hersenen is gebaseerd op een aantal strategisch gebieden waarvan bekend is dat ze de hersengezondheid en cognitieve fitheid helpen verbeteren. Je leert waar en wat je moet doen om je “geheugenspier” te verbeteren.

Gericht trainen van je hersenen

het belang van beweging voor gezonde hersenen

voeding die verband houdt met een betere denkkracht

de invloed van stress op je hersenen

sociale contacten zijn belangrijk voor het gezond houden van je hersenen

Hoe belangrijk rust is voor gezonde hersenen

Het is nog niet te laat

Nog niet zo lang geleden was veel van het medisch onderzoek dat werd gedaan gericht op het verlengen van onze levensduur. 

Vandaag de dag is het doel niet alleen om onze jaren 80 of 90 te bereiken, maar om mentaal scherp te blijven. We willen doen wat kunnen, zodat we actief van die extra jaren kunnen genieten. 

Om je daarbij te helpen, is er het boek Optimaal Gezonde Hersenen. Het boek helpt je te begrijpen hoe de hersenen werken en hoe deze veranderen naarmate je ouder wordt. 

Daarnaast krijg je veel praktische tips die je de mogelijkheid geven de gezondheid van je hersenen onder controle te krijgen.

De complete gids voor de gezondheid van je hersenen

Je zult zien waarom wetenschappers nu weten dat onze hersenen niet “krimpen” met de leeftijd. We genereren elke dag honderden nieuwe neuronen, via een proces dat neurogenese wordt genoemd. Je leert hoe stress en gebrek aan slaap dit proces kunnen vertragen, terwijl gerichte training en beweging het kunnen versnellen!

 

Je zult versteld staan van wat medische experts neuroplasticiteit noemen – het wonderbaarlijke vermogen van je hersenen om zichzelf als het ware opnieuw te “bedraden”. Het blijkt dat je hersenen in staat zijn nieuwe verbindingen te creëren die gebieden omzeilen die mogelijk gewond of beschadigd zijn door ziekte. Het beste van alles is dat je door mentaal en fysiek actief te blijven, je vermogen om mentaal scherp te blijven kunt behouden of zelfs kunt verbeteren naarmate je ouder wordt.

Plaats een reactie