Belangrijke dingen die je wilt weten over hersenkracht

Belangrijke dingen die je wilt weten over hersenkracht. Als je je hersenkracht zou kunnen vergroten, dan zou je in theorie bijna alles kunnen bereiken. Natuurlijk is een gezond en sterk lichaam ook erg belangrijk. Maar de meesten zullen het ermee eens zijn dat onze activiteiten meer afhankelijk zijn van onze cognitieve vermogens dan van onze lichamelijke.

Belangrijke dingen die je wilt weten over hersenkracht

Veel mensen hebben bijvoorbeeld een “computerbaan”. Daarmee bedoel ik dat we onze hersenen moeten gebruiken om met gegevens om te gaan. We gebruiken ons brein om software te manipuleren of bedrijfsstrategieën te bedenken. 

Veel van ons succes komt neer op ons vermogen om met anderen om te gaan, wat uiteindelijk erg afhankelijk is van onze intelligentie en ons hersenvermogen. Of je nu een presentatie geeft en de beste woorden kiest om je boodschap over te brengen, of dat je in een interview ad-rem probeert te zijn en snel het grappigste antwoord op een vraag probeert te vinden.

Alles draait om je hersenen

Problemen die je ervaart hebben meestal te maken met financiën, sociale situaties of juridische kwesties. En ook daar hebben we onze hersenkracht hard nodig. Er zijn maar heel weinig problemen die we met onze vuisten kunnen oplossen. 

Zelfs in onze vrije tijd hebben we vaak de neiging om meer intellectuele activiteiten te ondernemen. Misschien vind je het leuk videogames te spelen waarbij je moet reageren op vijanden of puzzels moet oplossen. Het kan zijn dat je liever een boek leest of knutselt. Bij al deze activiteiten is je hersenkracht van belang.

Belangrijke dingen die je wilt weten over hersenkracht, checklist voor optimaal gezonde hersenen

Zelfs activiteiten die in eerste instantie ‘fysiek’ lijken, zijn in feite vaak net zo cognitief. Neem bijvoorbeeld sporten. Bij een teamsport moet je je bewust van de posities van je teamgenoten en tegenstanders. Je moet je lichaam efficiënt en nauwkeurig mogelijk gebruiken. Maar ook bij interval training of krachttraining; iedere keer gebruik je je hersenen

Belangrijke dingen die je wilt weten over hersenkracht

Dus als je slimmer zou zijn of meer controle zou hebben over je mentale vermogens, zou je in staat zijn om:

 • je langer te kunnen concentreren en meer werk gedaan krijgen
  • zodat je verder komt in je gekozen carrière en meer geld verdient
  • waardoor je uiteindelijk meer vrije tijd hebt en je je minder zorgen hoeft te maken
 • met unieke ideeën en nieuwe oplossingen te komen
  • waardoor je potentieel rijk wordt, of je omgeving op een positieve manier
  • die je dagelijkse problemen oplossen zodat je tijd en energie hebt voor andere zaken
 • je fysieke en sportieve vermogen te verbeteren
 • beter te worden in elke taak die je op je neemt, professioneel of privé
 • meer zelfvoorzienend en onafhankelijk te worden

De voordelen van meer hersenkracht

En zelfs naast de praktische en tastbare voordelen van het vergroten van je hersenkracht, zou je kunnen profiteren van simpelweg meer waardering voor de wereld om je heen. 

Een beter begrip van hoe dingen werken. Een groter leervermogen en meer prikkels om letterlijk je hersenen te gebruiken.

Het goede en opwindende is dat er echt manieren zijn waarop je je intelligentie kunt vergroten. Er zijn echt manieren waarop je tastbare, meetbare verbeteringen in je leven kunt bewerkstelligen. Iedereen kan leren door zich te concentreren op manieren om je IQ en je focus te verhogen.

Als je meer concentratie hebt en sneller kunt denken, kun je sneller werken. Dit kan je helpen meer en beter te presteren in wat het ook is dat je wilt doen.

Je brein in optimale conditie

Ontdek alles over hoe jij je hersenen in optimale conditie kunt krijgen en houden.

Bestel Je brein in optimale conditie

Plaats een reactie